The power of make-up (eyes only)

14 juni 2016
Pamela

Nikki van nikkitutorials kwam een tijd geleden met het concept the power of make-up. Hierin bracht ze op de ene helft van haar gezicht make-up aan en op de andere helft niet. De power of make-up is nu een soort tag geworden op het internet. Ik heb hier mijn eigen draai aan gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik aan deze look begon was het niet de bedoeling dat het een power of make-up zou worden. Ik wilde eigenlijk gewoon een look maken. Maar door de foto hierboven is dit het uiteindelijk wel geworden. Ik vond de look niet speciaal genoeg maar vond deze foto wel heel gaaf.

Toen ik begon met make-up was dat niet omdat ik mezelf erachter wilde verschuilen of omdat ik mezelf wilde veranderen. Ik begon echt met het dragen van make-up omdat ik het interessant en leuk vond. Ik vond de producten interessant en wat het deed met mijn uitstraling. In het begin voelde ik me zelfs meer op mijn gemak als ik geen make-up droeg omdat ik er nog zo aan moest wennen. Ik begon met een simpele lipgloss en wat mascara en langzaam kwamen er steeds meer producten bij.

Ik zij altijd dat ik het dragen van make-up prima vond, maar dat ik wel vond dat ik nog zonder make-up de deur uit moest kunnen. In het begin kon ik dat ook gewoon maar langzaam begon dat wel te veranderen. Er was eigenlijk geen moment meer dat ik zonder make-up naar buiten ging en als ik geen make-up op had voelde ik me daar niet comfortabel bij.

Op de middelbare school heb je het niet zo door. Daar kan je je elke dag gewoon opmaken en zegt niemand hier iets van. Toen ik naar mijn huidige opleiding ging kreeg ik eigenlijk pas door wat voor invloed het dragen van make-up op mij had. Als we gelaat gingen doen met praktijk vond ik het verschrikkelijk om model te liggen. Dan moest mijn make-up eraf. Ik wist ook niet hoe snel ik na de les weer mijn make-up moest doen.

Ik schrok eigenlijk wel een beetje van hoe afhankelijk ik van make-up was geworden. Ik vind het belangrijk om me zonder make-up comfortabel te voelen en dat voelde ik gewoon niet meer. Ik ben daar over gaan denken en wilde dat er wat veranderde. Ik ging steeds meer producten weg laten als we bijvoorbeeld praktijk dagen hadden. In het begin voelde het even ongemakkelijk, maar het is nu al meer gewend.

Helemaal zonder make-up op een normale doordeweekse dag vind ik nog moeilijk. Maar met alleen wat concealer op mijn wangen ga ik al een stuk makkelijker de deur uit. Ik vind het een veel fijner idee dat ik niet meer perse make-up op hoef als ik naar buiten ga.

Ik hoop dat jullie mijn versie van the power of make-up leuk vonden! Gaan jullie zonder make-up de deur uit?


 

  Beauty

comments powered by Disqus